Lara Prohens El racó umami Benvingut al meu racó. Un racó on descobrir i aventurar-se dins els misteris de la nutrició i el món de la cuina. Viatgem i descobrim si realment som allò que menjam.

Festes passades, coques menjades!

Publicat dia 22 gener 2015 General
Festes passades, coques menjades!

Ja ha passat Nadal, ja ha passat Sant Antoni i Sant Sebastià,… tornem a la rutina! Podríem dir que a Mallorca allarguem les festes fins a final de Gener així que, ara ja sí que ja toca que tornem a començar la rutina, amb peresa però amb necessitat a la vegada.

Ja s’ha acabat una època d’excessos de menjar i beure i ja no queden excuses per pujar a la bàscula i comprovar que necessitem un canvi a la nostra dieta. Afrontem el 2015 amb energia! Però, no et proposis aprimar! Proposa’t menjar millor, estar més sà, tonificar el teu cos, cuidar-te ,… ¡!  Deixa de banda dietes miracle i cortines de fum que ens venen canvis ràpids i sense esforç, que a la vegada són perillosíssims per a la nostra salut;  i tampoc et facis com cada any  propòsits inassolibles d’any nou (si, fins que no han passat totes les torrades encara s’accepten pròposits d’any “nou” ). Pensa en petits canvis que pots fer al dia a dia i que poden suposar a la llarga grans canvis en el teu estil de vida.

A continuació us deixo alguns objectius/propòsits que us poden ajudar:

– esmorza bé  ( al blog hi trobareu tota una entrada que explica la importància d’emorzar bé i exemples de com ha de ser )

– menja 2 o 3 fruites al dia.

– assegura’t que hi hagi verdura tant per dinar com per sopar.

– canvia els cereals ( pa, arròs, pasta,…) refinats per integrals.

– menja menys carn i més peix i llegums.

– limita la sal i utilitza espècies.

– planifica les menjades amb antelació i no vagis a fer la compra amb l’estòmag buit (evitaràs comprar productes innecessaris que no t’ajudaràn a baixar de pes i a la vegada ajudaràs a l’economia familiar)

– menja a poc a poc i sempre assegut a taula.

– beu aigua

– mou-te més! (camina més i aparca el cotxe; ves d’excursió els diumenges per la Serra; queda per caminar 30 minuts al dia;…)

autor:  marfis75

autor: marfis75

Marca’t els teus propis objectius: realistes, específics i realitzables en un temps determinat. Mantingues la motivació i aconsegueix el canvi desitjat!

Receptes similars: General

Halloween vs Tots Sants

Publicat dia 31 octubre 2014

Avui aprofitaré per xerrar d’aquest dilema amb el que ens trobam cada any: celebram halloween o tots sants?? Any rera any Halloween s’apodera un poc més de Tots Sants. Es segueixen comprant flors i anant al cementiri però la història…

Llegeix-ne més

EL PA: bo o dolent?

Publicat dia 17 octubre 2014

Ahir 16 d’octubre era el dia mundial de l’alimentació i el dia mundial del pa. Ahir era la Fira d’octubre de Campos, poble conegut per la quantitat de forns i la qualitat dels pans que s’hi fan. Per això vull…

Llegeix-ne més

Comenta